Funcionament d'un observatori astronòmic, mitjançant programari GNU-LINUX Operable de forma local o remota (protocol Indilib i programa Kstars amb eina Ekos.)

        Primer de tot, cal explicar que Kstars és un software lliure i gratuït que permet programar i controlar de forma remota i o presencial tots els dispositius necessaris per fer una observació astronòmica.  Es cuasi l'equivalent en Linux de disposar de CCDComander, MaximDL, Pinpoint, Elbrus,Focusmax. Tot en un sols programa.

    Kstars, ens permetrà fer de forma autònoma, l'adquisició d'imatges CCD astronòmiques, movem el telescopi sobre la posició del cel elegida, vigilants un correcte apuntat i recentrat a les coordenades especificades. L'enfocament automàtic de les imatges i el guiat també es produeixen de manera autònoma.

          Partim d'un ordinador amb el sistema operatiu Gnu-Linux instal·lat. Particularment recomano Linuxmint, Ubuntu o també Manjaro que són amb els que més he treballat.

    Linuxmint podem descarregar-ho des d'aquí: https://www.linuxmint.com i gravar-ho en un CD per a la seva posterior instal·lació en l'ordinador.

        Per als que no s'atreveixin a instal·lar un nou sistema operatiu en el seu ordinador, també és possible usar Linux dins d'una màquina virtual, corrent dins del nostre ordinador amb windows, encara que és menys recomanable. Fins i tot hi ha màquines virtuals ja guardades, amb tot instal·lat . http://www.indilib.org/download/virtual-machines.html

  1. Instal·lem el protocol INDI i Kstars.
  2. Configurem KStars
  3. Configurem Ekos
  4. Configuració dels Dispositius 
  5. Programació dels desplaçaments del telecopi "GOTOS"
  6. Programació de la captura d'imatges CCD
  7. Pàgina per a l'enfocamen
  8. Pàgina per reconeixement del camp i centrat.
  9. Pàgina per al control de guiat
  10. Pàgina per al control del telescopi.